Σύλλογος Θρακιωτών Αμβούργου και Περιχώρων


Ο Σύλλογος Θρακιωτών Αμβούργου και Περιχώρων α.Σ. ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής παράδοσης της Θράκης καθώς επίσης την μετάδοση των εθίμων και παραδοσιακών χορών στις επερχόμενες γενιές της ελληνικής ομογένειας του Αμβούργου. Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος προσπαθεί να βοηθήσει τις νέες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους, την πατρίδα τους και την ιστορία των προγόνων τους. Ιδιαίτερα σημαντική και μακροχρόνια είναι η παρουσία των πολυμελών χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του.


Σήμερα, ο Σύλλογος Θρακιωτών Αμβούργου είναι ένας από τους πιο δραστήριους Συλλόγους και λαμβάνει ενεργά μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης του Αμβούργου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που συντηρείται χάρη στο μεράκι και τις προσπάθειες των μελών του. Εξάλλου είναι βασικό χαρακτηριστικό των μελών του Συλλόγου, είτε είναι Θρακιώτες είτε κατάγονται από άλλες περιοχές, η αγάπη τους για τη Θράκη και τις παραδόσεις της.


Ο Σύλλογος είναι ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης. Τα έτη 2010, 2015 και 2018 ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση και φιλοξενία των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας με αφορμή τον επετειακό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θράκης.


Πρωταρχικό τους στόχο την καθιέρωση του Συλλόγου στη συνείδηση των Ελλήνων της περιοχής του Αμβούργου . Πέραν τούτου, βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η καλύτερη γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων των Θρακιωτών και των υπόλοιπων φίλων που απαρτίζουν τον Σύλλογο.


Οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Συλλόγου είναι ποικιλόμορφες. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, την οργάνωση και διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων και σεμιναρίων παραδοσιακών Θρακιώτικων χορών με την παρουσία σημαντικών ερευνητών και χοροδιδασκάλων καθώς επίσης την παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών και εθίμων της Θράκης σε φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Με διάφορες αφορμές διοργανώνονται συναντήσεις και συνεστιάσεις αλλά και μια μεγάλη ετήσια χοροεσπερίδα.

Επικοινωνία/Social media

FacebookLinkInstagram

Πρόβες του συλλόγου:

Κυριακή στις 15:30

Luruper Hauptstraße 155,

22547 Hamburg