Σύλλογος Θρακιωτών Αννοβέρου «Ορφέας»


Ο Σύλλογος Θρακιωτών Αννοβέρου «Ορφέας»  ιδρύθηκε στις 12 Ιουνίου 1983. Ιδρυτές και επίσης μέλη ήταν Έλληνες αλλοδαποί εργάτες που ήρθαν από τη βορειοανατολική περιοχή της Ελλάδας, από τη Θράκη. 


Σήμερα, ο σύλλογος δεν περιλαμβάνει μόνο μέλη από την περιοχή της Θράκης, αλλά και πολλούς Έλληνες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και πολλούς από άλλα έθνη.


Ο Σύλλογος Θρακιωτών Αννοβέρου  έχει στόχο την προώθηση και τη διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων της Θράκης, μέσω της διδασκαλίας και της παρουσίασης παραδοσιακών θρακικών χορών και τραγουδιών. Επίσης, ο σύλλογος συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προβάλλοντας τον πολιτισμό και την παράδοση της Θράκης.


Επιπλέον, ο σύλλογος προσφέρει δωρεάν μαθήματα θρακικών χορών και μουσικής σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ενώ διοργανώνει και εκδρομές στη Θράκη για να γνωρίσουν οι μέλη του την περιοχή από κοντά και να εμβαθύνουν στην παράδοση και τον πολιτισμό της.


Ο σύλλογος στενά συνεργάζεται με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, προωθώντας την πολιτιστική ανταλλαγή και τη συνεργασία.

Επικοινωνία/Social Media

FacebookLinkYouTubeInstagram

Πρόβες γίνονται κάθε Κυριακή απο τις 12:45-15:30


Griechisch Orthodoxe Kirche

Mengendamm 16b, 

30177 Hannover