Πολιτιστικός Σύλλογος Έσσλινγκεν «Μεταξάδες»

Η αγάπη για την πατρίδα τους, ωθούσε πάντα τους μετανάστες στη δημιουργία συλλόγων, ώστε να νιώθουν την πατρίδα τους κοντά.


Έτσι το 2011 μια παρέα ανθρώπων ίδρυσε τον „Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Εσσλινγκεν «Μεταξάδες». Εβρίτες στην καταγωγή οι περισσότεροι, έδωσαν στον Σύλλογο το όνομα του γνωστού κεφαλοχωρίου του Έβρου, από οποίο κατάγονται και πολλοί από αυτούς. 


Σκοπός του Συλλόγου είναι να γνωρίσει στα μέλη του τα ήθη, τα έθιμα και τους χορούς της περιοχής του Έβρου, να τα αναζωογονήσει και να τα διατηρήσει στη μνήμη όσων τα έχουν ζήσει και να τα μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές, διατηρώντας έτσι ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης. Έχοντας ισχυρούς δεσμούς με άλλους συλλόγους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη (ως ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης), ο σύλλογος λαμβάνει τακτικά μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Παράλληλα ο σύλλογός μας, λαμβάνει ενεργά μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις στην περιοχή του Έσσλινγκεν-Στουτγάρδης, φιλοδοξώντας να γνωρίσει και να αναδείξει στην τοπική κοινωνία, την πλούσια θρακική παράδοση.


Σήμερα, 12χρόνια μετά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έσλινγκεν «Μεταξάδες», διατηρώντας τον παρεΐστικο χαρακτήρα του, είναι ανοιχτός σε όλους όσους αγαπούν ή ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την θρακική παράδοση, σε όσους θέλουν να μάθουν τους χορούς και τα τραγούδια της Θράκης και σε όσους απλά θέλουν να μας γνωρίσουν, να συζητήσουν, να διασκεδάσουν και να περάσουν κάποιες ευχάριστες στιγμές με τα υπόλοιπα μέλη μας.

Επικοινωνία/Social Media

FacebookInstagram

Οι πρόβες γίνονται κάθε Κυριακή στις 16:00


KOMMA Esslingen

Maille 5-9, 

73728 Esslingen am Neckar