Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγάρδης

Ο Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγάρδης είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 1979 με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης. Ο σύλλογος προωθεί τα παραδοσιακά εθιμικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής και προβάλλει τον πολιτισμό της Θράκης μέσα από δημόσιες εκδηλώσεις και εμφανίσεις του χορευτικού του συγκροτήματος.


Επιπλέον, ο σύλλογος έχει δημιουργήσει μια παιδική χορευτική ομάδα για να προωθήσει το ενδιαφέρον των νέων για την παράδοση και τον πολιτισμό της Θράκης. Τέλος, ο σύλλογος επιδεικνύει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους τους να απαλύνουν τον πόνο τους. Ο σύλλογος είναι μέλος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων της Ευρώπης και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να προωθεί και να διατηρεί την πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης με πολλούς τρόπους και στο μέλλον.


Ο σκοπός του σωματείου είναι η διατήρηση και καλλιέργεια των εθίμων και των παραδόσεων των Θρακιωτών, καθώς και η διοργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επιπλέον, στοχεύει στην εκπροσώπηση κοινών συμφερόντων και στην αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη των μελών του. Συνεργάζεται επίσης με άλλους συλλόγους και οργανώσεις με παρόμοιους στόχους, ενώ ενημερώνει και υποστηρίζει τα μέλη του που επιστρέφουν στην Ελλάδα.


Το 2016 και 2019 διοργάνωσε με μεγάλη  επιτυχία τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης.

Επικοινωνία/Social Media

FacebookYouTubeLinkInstagram

Το μεγάλο, μεσαίο και μικρό χορευτικό έχουν προβεσ τις Κυριακές άπο τις 12:00-15:00.

Kinder-und Jugendhaus Untertürkheim
Margaretenstraße 67,

70327 Stuttgart

Το χορευτικό τμήμα "Goldies" κάνουν πρόβες καθε Παρασκευή στις 19:30-20:30

AWO
Strümpfelbacher Straße 38,

70327 Stuttgart